HbbTV beschikbaar bij Kabelnoord

Geplaatst op 17 juni 2014

Vanaf vandaag is HbbTV beschikbaar voor Digitale Televisie-abonnees van Kabelnoord. HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie, een open standaard die TV combineert met internetdiensten en waardoor het digitale TV-signaal wordt uitgebreid met extra informatie en mogelijkheden.

Digitale Televisie abonnees die gebruikmaken van een TV of settopbox met HbbTV ondersteuning, zien tijdens het TV kijken kortstondig een ‘rode knop melding’ in beeld. Door vervolgens op de rode knop van de afstandsbediening te drukken, kun je gemiste programma’s terugkijken, extra informatie vinden of extra beeldmateriaal bekijken. Tijdens het WK voetbal voegt de NOS extra HbbTV toe aan haar uitzendingen. Hiermee kun je alle hoogtepunten terugkijken, de mooiste goals herhalen en de laatste statistieken bekijken. Met deze extra mogelijkheden wordt het WK nóg leuker!

Kosteloos programma’s terugkijken wanneer jij dat wilt!
Met één druk op de knop kunnen Digitale Televisie-abonnees van Kabelnoord hun favoriete programma’s direct terugkijken via de Programma Gemist-omgeving van de zender. De toevoeging van het HbbTV-signaal is geheel kosteloos. Je kunt met je bestaande apparatuur gebruikmaken van de nieuwe HbbTV-functionaliteiten, mits je TV of settopbox HbbTV ondersteunt en je deze apparatuur hebben aangesloten op het internet.

Wat heb je nodig?
Dit heb je nodig om HbbTV te kunnen gebruiken bij Kabelnoord:

  • Digitaal Basisabonnement van Kabelnoord
  • Internetverbinding
  • Televisie of settopbox met HbbTV-ondersteuning (Wanneer je TV of settopbox geschikt is voor HbbTV dan staat dit vermeld op het apparaat, of in de gebruiksaanwijzing. Voor televisies geldt dat het modellen zijn van 2013 of later. Soms moet je HbbTV 'aan zetten' in de instellingen van je televisie.)

Wat kun je zien?
Op dit moment is HbbTV toegankelijk op Nederland 1, 2 en 3. Ook de publieke en commerciële Duitse kanalen zijn voorzien van een Hbb-omgeving. Naar verwachting zullen steeds meer zenders in de loop der tijd HbbTV gaan gebruiken. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij de Kabelnoord Verkooppunten in de regio, of neem contact op met het Servicecentrum via 0519-701701 (optie 2).

HbbTV op het WK bij de NOS