Kabelnoord start aanleg glasvezelnetwerk in Dokkum

Geplaatst op 13 februari 2014

Eerste bewoners aansluitgebied Glasvezel van Kabelnoord geïnformeerd.

Deze week ontvangen bewoners van de wijken Fonteinslanden, Jantjezeepolder en Kooilanden in Dokkum een vooraankondiging van Glasvezel van Kabelnoord. Hiermee start officieus het Fiber-to-the-Home project van Kabelnoord. De hoofdstructuur van het Kabelnoord-netwerk bestaat al uit glasvezel, vanaf maart brengt Kabelnoord de glasvezel tot in de woning. Komende maanden krijgen alle woningen in de drie wijken een gratis glasvezelaansluiting van Kabelnoord.  Achtereenvolgens vindt de aanleg plaats in de meeste andere wijken van Dokkum.  Hierna wordt ook de aanleg in Kollum gestart. De officiële start van het project valt samen met de plaatsing van het eerste  wijkcentrum, medio maart.

In de komende weken worden huis-aan-huis zogenoemde schouwingen verricht om te bepalen waar de glasvezelmodems moeten komen. Voordat de graafwerkzaamheden starten worden bewoners opnieuw geïnformeerd.

‘Glasvezel van Kabelnoord’ is een project van Kabelnoord. Informatie is te vinden op de speciale projectwebsite www.glasvezelvankabelnoord.nl