Geslaagde Technics4u-dag bij Kabelnoord

Geplaatst op 18 april 2016

Na de Technics4u techniekmanifestatie op De Saad in Dâmwald op vrijdag 15 april j.l., bezochten afgelopen zaterdag ruim 100 basisschoolleerlingen uit groep 7/8 Kabelnoord. Tussen 10.00 en 14.00 uur konden deze leerlingen verschillende opdrachten uitvoeren: glasvezel lassen, programmeren en/of presenteren voor een echte camera. Ook broertjes, zusjes, vriendjes, vriendinnetjes en ouders deden mee aan de activiteiten. 

Bekijk hier de foto's van de Technics4u-dag bij Kabelnoord.

Glasvezel en programmeren
“Ik vind techniek heel leuk” vertelt Jesse. “Als ik uit school kom, ga ik meestal Minecraften. Dat is een spel waarbij je dingen moet bouwen. En ik vind techniek ook leuk omdat ik mijn vader altijd moet uitleggen hoe Whatsapp werkt. Daar ben ik goed in.” Jesse leerde bij Kabelnoord wat er voor nodig is om thuis te kunnen Minecraften en Whatsappen. “Daar heb je internet voor nodig en ik heb nu gezien dat glasvezel zo dun is als een haar. Via glasvezel kun je internetten, televisie kijken en bellen. Als ik vanmiddag thuis kom ga ik even kijken waar onze glasvezelkabel zit.”

Jente: “Ik heb zelf een robot geprogrammeerd! Hij liep in één keer het goede parcours.” Naast het programmeren van een echte blue-bot robot was er extra informatie over programmeerlessen op scholen.

Nieuwe presentatietalenten
Voor de camera vertelden de leerlingen waarom zij techniek leuk vinden. Aansluitend konden ze zien hoe de opnames worden gemaakt, hoe monteren werkt en wat er voor nodig is om hun filmpje op televisie uit te zenden. De gemaakte opnames worden vanaf maandagavond 18 april t/m maandag 25 april uitgezonden op kanaal 990 (digitale televisie) van Kabelnoord.