Dien nu jouw project in voor Goed Foarelkoar

Geplaatst op 1 juni 2017

Kabelnoord verdeelt ook dit jaar haar sponsorbudget samen met jou! Vanaf vandaag kunnen er weer projecten aangemeld worden voor Goed Foarelkoar! Onder de vlag van het jaarlijks terugkerende project Goed Foarelkoar krijgen inwoners van het Kabelnoord-werkgebied invloed op het besluit waar het sponsorgeld van Kabelnoord naartoe gaat. Bovendien kun je zelf projecten indienen, dus zowel de verdeling als de initiatieven komen vanuit de inwoners: voor en door de regio. Kabelnoord roept alle inwoners, verenigingen, stichtingen en organisatoren van evenementen op om voor 21 augustus aanstaande projecten in te dienen.

Hoe werkt Goed Foarelkoar?
Op de Goed Foarelkoar website kunnen inwoners t/m 21 augustus 2017 projecten indienen waarvoor zij sponsorgeld willen ontvangen. Verdeling van de budgetten vindt plaats doordat inwoners vanaf woensdag 23 augustus t/m donderdag 21 september 2017 op hun favoriete project mogen stemmen. Naast vier publieksprijzen zijn er juryprijzen. In totaal wordt er dit jaar een bedrag van € 8750,= over de uitgekozen projecten verdeeld.

Voor en door de regio
Meedoen aan Goed Foarelkoar is heel eenvoudig. Inwoners van de gemeenten Dongeradeel, Dantumadiel, Kollumerland c.a., Schiermonnikoog en Ameland kunnen vanaf nu online hun project indienen. Er zijn slechts een paar spelregels. De belangrijkste voorwaarde is dat het hele project plaatsvindt in één van de bovengenoemde gemeenten. Kabelnoord wil op deze manier iets teruggeven aan het gebied waar bijna 90% van de huishoudens een Kabelnoord abonnement heeft. Net als deze actie is Kabelnoord ook voor en door de regio.

Meedoen aan Goed Foarelkoar
Elk project dat meedoet krijgt eind augustus promotiemateriaal om stemmen te werven. Er is geen limiet aan het aantal deelnemende projecten. Naast de publieksprijzen verdeelt de jury van Kabelnoord € 2500,- onder één of meer projecten. De jury houdt in haar beoordeling rekening met kleine initiatieven. Dit zorgt ervoor dat initiatieven van kleinere verenigingen ook grote kans maken om sponsorbudget van Kabelnoord te bemachtigen. Ook mee doen? Ga naar www.sponsoractievankabelnoord.nl en meld jouw project aan.