Wat moet ik doen als mijn internetverbinding niet meer werkt?

Controleer actuele meldingen bovenaan de pagina's (om te zien of er een storing is bij Kabelnoord)

Bovenin kun je controleren of er werkzaamheden plaatsvinden of dat er in jouw regio een storing bekend is. Als dit niet het geval is kunt je proberen de verbinding weer tot stand brengen door deze te resetten. Volg hiervoor onderstaande stappen.

Verbinding resetten

De verbinding resetten in zeven stappen:

1. Zet de computer uit.
  2. Als je een router hebt, haal die dan ook van de stroom. Een router is een apparaat waarmee de internetverbinding wordt verdeeld over meerdere computers. Ook kan een router worden gebruikt om een draadloze verbinding te maken.
  3. Haal de modem van de stroom. Deze is te vinden in de meterkast of in de woonkamer.
  4. Sluit na één minuut de modem weer aan.
  5. Wacht tot dat de modem online is. De modem is online zodra het lampje online of link brandt.
  6. Zet de router aan en wacht tot deze online is. Geen router? Dan kan deze stap worden overgeslagen.
  7. Zet de computer aan. Het kan tot twee minuten duren voordat de internetverbinding actief is.

De verbinding tussen de modem en het Kabelnoord netwerk controleren
Als op de modem het lampje online of link niet brandt dan is de modem offline. Offline betekent dat er geen verbinding is tussen de modem en het netwerk van Kabelnoord. Controleer in dat geval of de modem goed is aangesloten.

De computer rechtstreeks aansluiten op de modem
Steeds meer gebruikers hebben een router om een verbinding draadloos te maken, of om meerdere computers aan te sluiten. Om uit te sluiten dat je router storing veroorzaakt kun je de computer rechtstreeks aansluiten op de modem.