HbbTV

HbbTV is beschikbaar voor klanten van digitale televisie van Kabelnoord.

HbbTV staat voor Hybrid Broadcast Broadband Televisie, een open standaard die televisie combineert met internetdiensten waardoor het digitale TV-signaal wordt uitgebreid met extra informatie en mogelijkheden.

Digitale Televisie-abonnees die gebruikmaken van een TV of settopbox met HbbTV ondersteuning, zien tijdens het TV-kijken kortstondig een 'rode knop melding' in beeld. Door vervolgens op de rode knop van de afstandsbediening te drukken, kun je gemiste programma's terugkijken, extra informatie vinden of extra beeldmateriaal bekijken.

Kosteloos programma's terugkijken wanneer jij dat wilt!

Met één druk op de knop kunnen Digitale Televisie-abonnees van Kabelnoord hun favoriete programma's direct terugkijken via de Programma Gemist-omgeving van de zender. De toevoeging van het HbbTV-signaal is geheel kosteloos. Je kunt met je bestaande apparatuur gebruikmaken van de HbbTV-functionaliteiten, mits je TV of settopbox HbbTV ondersteunt en je deze apparatuur hebt aangesloten op het internet.

Wat heb je nodig om HbbTV te kunnen gebruiken?

  • Digitaal Basisabonnement (TV en radio/basisabonnement) van Kabelnoord
  • Internetverbinding
  • Televisie of settopbox met HbbTV-ondersteuning (als je TV of settopbox geschikt is voor HbbTV dan staat dit vermeld op het apparaat, of in de gebruiksaanwijzing. Voor televisies geldt dat het modellen zijn van 2013 of later. Soms moet je HbbTV 'aan zetten' in de instellingen van je televisie).

Welke zenders gebruikmaken van HbbTV kun je bekijken op de zenderlijst van Kabelnoord.

Digitale zenderlijst